malmo.investeringsfastighet-sverige.se: Investeringsfastighet i Gamla staden

Investeringsfastighet i Gamla staden

 

Om stadsdelen

Gamla Staden omges av kanalerna i alla vädersträck utom i väster där stadsdelen avgränsas via Mariedalsvägen gentemot stadsdelen Ribersborg. Denna stadsdel är Malmös medeltida stadskärna. Husen i Gamla Staden är mestadels privatägda hyreshus och i stadsdelen finns det flera kontor, restauranger och affärer. I stadsdelen finns det två köpcentrum - Hansacompagniet och Caroli city. Båda varuhusen erbjuder både butiker ur kedjorna, lokala verksamheter och olika services. I Gamla Staden finns det goda konferensmöjligheter, Sankt Gertrud och Travelshop är några exempel på anläggningar som har möjlighet till stora sällskap. Utöver det så är Gamla Staden ett av Malmös hotelltätaste områden med närmare 30 hotell. Kommunikationsmässigt har Gamla Staden ett mycket strategiskt läge. Malmö Centralstation ligger i norra delen av stadsdelen. Från Malmö C med tåg tar det endast 20 minuter till Köpenhamns flygplats, Kastrup. Dessutom är det endast 30 km till Malmö flygplats, Sturup. Gamla Staden benämns ibland som Inre hamnen, eftersom delar av stadsdelen ingår i det större området Malmö Hamn. I hamnen finns det möjlighet till båtförbindelser till Tyskland, lagerlokaler och industriverksamheter.

 

 

Geografi

Gamla Staden har drygt 9500 invånare fördelat på 87 hektar. Västa delen av stadsdelen består mestadels grönområden i form av parker, kanaler, dammar och kyrkogårdar. Gamla Staden gränsar till Västra hamnen, Ribersborg, Rörsjöstaden, Davidshall, Lugnet och Hästhagen. Husen är strukturerade i slutna kvarter i varierande ålder och karaktär

 

 

Värt att besöka i stadsdelen

Malmöhus Slott

Moderna Museet

S:t Petri Kyrka

Lilla Torg

Malmö live

 

Länkar

Om Gamla Staden på Wikipedia

Officiella besöksguiden för Malmö

Karta över Gamla staden

 

 

 

 

En investeringsfastighet fungerar som en fastighet som man placerar pengar i, oftast i vinstsyfte. Att investera i en fastighet är ett stort beslut och därför är det vitkigt att man hittar en fastighet med potential. För en bra fastighetsinvestering är det viktigt att fastigheten har ett bra läge och att man är säker på i vilket syfte fastigheten ska användas, tex för hyrsbostäder eller kontor. Det är många olika bitar som man måste ha i åtanke för att investeringen ska ge bra avkastning över en längre tid. Kom ihåg att en investing i en fastighet oftast kräver både lån och stora kontantbelopp. Är du intresserad av att investera i en fastighet, påbörja din sökning av fastigheter genom att klicka på länkarna till höger.